منتديات شباب ميديا ملتقى الشباب العرب
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي
سنتشرف بتسجيلك
شكرا

ادارة المنتدي



منتديات شباب ميديا ملتقى الشباب العرب
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي
سنتشرف بتسجيلك
شكرا

ادارة المنتدي



منتديات شباب ميديا ملتقى الشباب العرب
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.



 
الرئيسيةالرئيسية  أحدث الصورأحدث الصور  دخولدخول  التسجيلالتسجيل  

 

 أكــــلات سهلة في أقـل من20 دقـيقة للمبتـدئـين

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
لاتغـ الضحكه ـرك
المراقب العام
المراقب العام
لاتغـ الضحكه ـرك


ذكر
عدد المساهمات : 267
مستوى التقييم : 573
تاريخ الميلاد : 28/10/1990
تاريخ التسجيل : 20/08/2009
العمر : 33
الاقامة : العراق
المهنة : طالب
المزاج : جيد

أكــــلات سهلة في أقـل من20 دقـيقة للمبتـدئـين Empty
مُساهمةموضوع: أكــــلات سهلة في أقـل من20 دقـيقة للمبتـدئـين   أكــــلات سهلة في أقـل من20 دقـيقة للمبتـدئـين Empty2009-09-23, 7:34 am


بذنجان محمر يجنن و نغير عن الروتين

المقادير :
2 حبة بذنجان رومي ( حسب عدد الأفراد )
زيت للقلي

التـتـبـيـلة :
بصل مفروم مع طماطم معصورة وملح وفلفل

للتغطية :
1\2 كوب دقيق
بيضة
1\2 كوب لبن

الطريقة :
1- يـقــشــر البـذنـجـان الـرومـي ويـقـطـع إلـي شـرائـح .
2- يـتـم وضـعـه فـى التـتـبـيلة .
3- يـتـم خـلـط 1\2 كــوب الـلـبـن مـع الـبـيـضـة .
4- يـتـم وضـع الـبـذنـجـان فـى الدقـيـق ثـم الـلـبـن بـالـبـيـض ثـم الـدقـيـق مـرة أخـري .
5- يـتـم التـحـمـيـر فـى الـزيـت حـتـي الإحـمـرار .


مكرونة مع لحمة بتلو

المقادير :
لحمة بتلو شرائح ( علي حسب عدد الأفراد )
مشروم
2 بصلة
4 معالق زيت
مكرونة مسلوقة ( يفضل مكرونة ألوان )
ملح وفلفل وتوابل مشكلة
علبة كريمة لبانى
فلفل ملون ( أحمر , أصفر , أخضر )

الطريقة :
1- تتبل اللحمة بالبصل والملح والفلفل وتترك فى التتبيلة لمدة لا تقل عن 1\2 يوم .
2- تقطع البصلة والفلفل الألوان والمشروم إلي حلقات .
3- يوضع الزيت علي النار ونضع بعد ذلك البصل حتى الإحمرار ثم الفلفل الملون وأخيرا المشروم مع الملح والفلفل وتوابل .
4- توضع اللحمة البتلو وتشوح ثم نوطى النار علي اللحمة حتى يتم النضج .
5- يتم وضع الخليط علي المكرونة المسلوقة .

فراخ بالكاري

المقادير :
فراخ مقطعة مكعبات
معلقة كاري وملح وفلفل
2 معلقة زبدة
جزر مقطع دواير
فلفل رومي الوان
بصل
معلقتين دقيق

الطريقة :
1- نسيح الزبدة علي النار ونقوم بتشويح الخضار ( البصل والفلفل الرومي والجزر ) لحد ما يدبل وبعدين نحط الدقيق والملح والفلفل .
2- نشوح الفراخ علي النار مع الكاري فى وعاء أخر .
3- يتم وضع الخضار علي اللحمة بعد تشويحها وتركها حتى النضج .

صينية بطاطس بيورية باللحمة المفرومة

المقادير :
2 بطاطس وسط مسلوقة
لحمة مفرومة معصجة
1\4 كوب لبن
بيضة
ملح وفلفل
معلقة زبدة
جبنة موزاريلا

الطريقة :
1- اهرس البطاطس مع اللبن والبيض والزبدة والملح والفلفل .
2- اضع فى صينية فرن طبقة من البطاطس وطبقة لحمة مفرومة وهكذا وفى النهاية الجبنة وندخلها الفرن لكى تسيح الجبنة .


ريش ضانى

المقادير :
ريش ضانى ( حسب عدد الافراد )
بصل , فلفل , ثوم مفروم
1\2 كوب كوكاكولا
3 معالق عسل نحل
1 معلقة صويا صوص

الطريقة :
1- تقطيع البصل ووضع ريش اللحمة بالخلطة وهى ( فلفل وملح وبصل مفروم وثوم مفروم ).
2- تحمير الريش بالطاسة وعليها فلفل لحد التشويح اوى .
3- نحط الكوكاكولا وصويا صوص وعسل النحل علي اللحمة ويتم التسوية .

جلاش صغير بالفراخ

المقادير :
بواقي فراخ
بصلة
1 معلقة صويا صوص
فلفل أسود
ورق جلاش
زيت غزير للتحمير
طبق به ماء

الطريقة :
1- تقطيع بصلة ناعم اوى ونطة فى الزيت فى طاسة والصويا صوص ونحط الفراخ عليهم مع فلفل أسود تتشوح ( ممكن وضع مشروم علي الخليط )
2- ناخد ورقتين جلاش ونحشى بالفراخ ونلف الجلاش وفى الاخر نبله مياه خفيف عشان يلزق كويس .
3- تحمير صوابع الجلاش فى زيت غزير .

مكرونة مسلوقة بالخضار

المقادير :
مكرونة مسلوقة
بصل
جزر
كوسة
فلفل ملون ( أخضر , أحمر , أصفر ) او لون واحد الى موجود
صويا صوص
زبدة

الطريقة :
1- يقطع البصل وباقى الخضار .
2- يوضع البصل في الزيت مع الخضار مع التقليب مع الصويا صوص والتشويح .
3- تسيح الزبدة مع المكرونة المسلوقة .
4- عند انتهاء نضج الخضر تفرغ محتوياتها علي المكرونة .

كرات البطاطس المحمرة

المقادير :
2 حبة بطاطس مسلوقة
1\4 كوب لبن
بيضة
ملح وفلفل
زبدة
معلقة دقيق

للتغطية :
بقسماط وبيض

الطريقة :
1- تسيح الزبدة وتوضع مع البطاطس بعد هرسها مع وضع الملح والفلفل وكمية من الدقيق مع اللبن والبيضة .
2- يتم ترك الخليط حتى يبرد .
3- يتم عمل كرات من البطاطس ووضعها فى البيض ثم البقسماط ثم التحمير فى زيت غزير .

كفتة محمرة

المقادير :
1\2 كيلو لحمة مفرومة
بقدونس
ملح وفلفل
بصلة
توابل مشكلة
شوية جنزبيل , جوزة الطيب , قرفة ( لمن يرغب فى إضافة طعم جديد )

الطريقة :
1- تفرم البصله مع البقدونس مع الملح والفلفل والتوابل جميعها وتخلط باللحمة المفرومة .
2- للحصول علي طعم يجنن ترك العجينة لمدة لا تقل عن 1\2 يوم فى الثلاجة .
3- يتم تشكيل اللحمة علي شكل كرات ةتحميرها فى الزيت ولكن ليس علي نار عالية عند وضع الكفته تخفض النار حتى النضج .

بيكاتا بالمشروم

المقادير :
لحمة بتلو
مشروم
1\2 كوب كريمة لبانى
2 معلقة زبدة
معلقة دقيق ( لتعطى سماكة للخليط )

للتـتـبـيلة :
بصل وملح وفلفل

الطريقة :
1- تتبل اللحمة بمياة البصل مع الملح والفلفل .
2- تسيح الزبدة علي النار ونضع اللحمة ونشوحها مع وضع المشروم ثم معلقة الدقيق ثم الكريمة مع التقليب .
3- يتم تغطية الوعاء حتى النضج . ( لا تأخذ وقت فى النضج ).



سندوتشات سوسيس تجنن

المقادير :
كيس سوسيس
1 طماطم
1 فلفل رومى
1 بصلة
ملح وفلفل
عيش فينو
3 معالق زيت
صوص حار

الطريقة :
1- يقطع السوسيس إلي دواير .
2- يقطع البصل والفلفل والطاماطم قطع صغيرة .
3- يوضع الزيت فى الطاسة مع وضع البصل وتشويحه ثم الفلفل وتشويحة ووضع السوسيس مع الملح والفلفل والصوص الحار .
4- فى النهاية قبل النضج التام يتم وضع الطماطم .
5- يتم وضع الخليط بالعيش الفينو .

فراخ محشية بالجبنة

المقادير :
1\2 كيلو فراخ صدور
جبنة نستو
ملح وفلفل وبصل ( للتـتـبـيلة )
بيض ودقيق وبقسماط ( للتـغـطية )

الطريقة :
1- يتم تتبيل الفراخ جيداً .
2- تقطع الصدورمن النصف مثل السندوتش ويتم وضع الجبنة النستو من الدالخ مع الضغط علي الفراخ جيداً .
3- يتم وضعها فى الدقيق ثم البيض ثم البقسماط .
4- التحمير فى الزيت حتي الإحمرار




__________________
أكــــلات سهلة في أقـل من20 دقـيقة للمبتـدئـين Picture
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
أكــــلات سهلة في أقـل من20 دقـيقة للمبتـدئـين
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات شباب ميديا ملتقى الشباب العرب  :: منتديات الاسرة والمجتمع :: مطبخ شباب ميديا-
انتقل الى: